Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ve SNAGu



Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ve SNAGu

Vítězem finálového turnaje SNAG/ČGF 2019 se opět stali hráči z akademie Děti hrají golf z Ropice. Na druhém místě skončila Hluboká nad Vltavou a bronz odvážejí na ZŠ 1. máje Hranice. Po vyhlášení se děti zúčastnily kliniky na drivingu s předními českými hráči.

Na Albatrossu nebyl turnaj D+D Real Czech Masters jedinou golfovou soutěží. V zóně Bav se golfem se v pátek konal třetí ročník finálového turnaje SNAG/ČGF 2019, který je určen pro děti ve věku 6-14 let. Jednodenního finále se zúčastnilo deset nejlepších týmů z kvalifikace, která se hrála v termínu od 11. do 26. května na plochách školních či golfových hřišť na pravidly zadaném devítijamkovém SNAG hřišti. Celostátní kvalifikaci hrálo 36 týmů.

Jen 116 úderů potřebovali k odehrání hřiště hráči z akademie Děti hrají golf a putovní pohár se tak letos vrací do Ropice. Stříbrnou příčku vybojovali mladí hráči z Golf Clubu Hluboká nad Vltavou (122 ran) a bronz patří školákům ze ZŠ 1. máje Hranice.

Vyhlášení se uskutečnilo v turnajové vesničce u stánku SNAG před hlavním vchodem do areálu a ceny předávali mimo jiné i nejlepší Čech letošního ročníku Jakub Bareš, loňský nejlepší český hráč Filip Mrůzek a také Petr Dědek jun. za promotéra celé čtyřdenní akce.

Po vyhlášení se všichni přesunuli na driving range, kde se konala klinika za účasti obou zmíněných hráčů. K nim se ještě přidal mladý bomber Filip Ráža, klinikou prováděl profesionál Daniel Suchan a tak trochu nečekaně dorazil i Jihoafričan JC Ritchie, čtrnáctý hráč průběžného pořadí Czech Masters, který odehrál dvě turnajové kola právě po boku Ráži.

Tito skvělí hráči ukázali dětem své golfové schopnosti v podobě různě tvarovaných ran, nechyběla ani krátká lekce Filipa Mrůzka, jak nejlépe zahrát vysoké draw driverem, tedy vysokou dlouhou ránu s trajektorií zprava doleva. Vyhlášení i kliniku následovalo focení s hráči a autogramiáda.

Také letošní ročník se velmi podařil. Děkujeme všem zúčastněných hráčům a hlavně školám a hřištím, které přivádí golf do škol a děti ke sportu. Těšíme se na příští rok a další skvělé výsledky.

Kompletní fotografii z finálového kola nalezneta na:
https://www.flickr.com/photos/czechgolf/albums/72157710363004351/page1

Text: Josef Karas
Foto: Annie Krčmářová