Golf club Hořehledy


Golf club Hořehledy

Kontaktní údaje:

Martin Kopčák
General manager
mkopcak@golf-horehledy.cz

www.golf-horehledy.cz

Zpráva klubu za rok 2022:

Šperk budoucích šampionů

Je 10. dubna 2017 a začíná první dětský golfový trénink nové sezóny. Dorazí na něj i tichá nevýrazná plavovláska. Poprvé v životě drží hůl a pod starostlivým dohledem svého táty, který ji přivedl a stejným pohledem milujícího rodiče ji sleduje každý další trénink, dělá v Hořehledech své první golfové krůčky. Zatímco ostatní blbnou, skáčou a rošťačí, ona pozorně poslouchá a sleduje. Občas vypadá, že ani nevnímá, co se kolem ní děje. Je uzavřená do svého světa. Do světa, kam nám trenérům dovolila drobně nahlédnout.

Danču byste dnes v té drobné holčičce hledali jen ztěžka. Takřka dospělá slečna je dvojnásobnou Mistryní klubu s HCP jen pár desetinek nad singlem. Stále ji však zdobí její tiché a uzavřené vystupování. Takové, které je šperkem, korunou budoucích šampionů.

Jsem pyšný. A cítím se zvláštně vděčný. Lidé se životem často pachtí a honí za výsledkem, mnohdy se ho nedočkají nebo na něj nedosáhnou. Já mám to obrovské štěstí, že výsledky mé práce mi rostou přímo pod rukama. Přerůstají je a rozbíhají se do celého golfového světa a zprávy o jejich úspěších se ke mě dostávají jako ty nejsladší plody. Takovou odměnu nic nepřekoná.

Cítím se i zavázán. Především samotným dětem, že obětují lákadla moderní doby a v každém počasí společně bojujeme proti nástrahám našeho hřiště. Že nás pustí tak blízko, abychom poznali jejich osobnosti, radosti i strachy. I jejich rodičům. Vyžaduje totiž velkou dávku odvahy a sebezapření, nechat někoho cizího utvářet charakter svého dítěte. Golf totiž nejde jen hrát. Golf musíte žít!

Je 24. října 2022 a na cvičném greenu u recepce v Hořehledech probíhá rozloučení s letošní golfovou sezónou. Ve štafetě zde mezi sebou bojují děti a jejich rodiče. Pobíhá jich tu víc než 50, smích, povzbuzování, hecování. Jsou mezi nimi celorepublikoví vicemistři ve SNAG golfu, vítězové krajských přeborů, mistři klubu. A dozajista i budoucí šampioni. 

Děkuji všem, kteří mi pomáhají na cestě vybrousit hořehledský golfový šperk k dokonalosti!

Zpráva klubu za rok 2021:

Martine, viděls to?!

Oči vytřeštěné, úsměv od ucha k uchu a napnuté očekávání, co tomu trenér řekne. Můj pohled se stáčí ve směru hole protažené po vydařeném odpalu a zaznamenávám bílou šmouhu, která protíná obzor a mizí v zeleném pažitu ve vzdálenosti notně překračující doposud běžné rány.

Ten nadšený výraz koncentrovaného štěstí mám otisknutý natrvalo v paměti v takřka nekonečném množství variant. Jen si vyberte – Kája, Petr, Julie, Vojta, Max, Amelí, Táďa, Bětka,...Jeden vyčuhuje zpod pečlivě nagelovaných hřebíků tmavých vlasů, jiný lemují princeznovsky blonďaté lokny nebo kšiltovka s flitry. Některý probleskne na milisekundu a je náročné ho postřehnout, jiný zůstává připíchnutý na tváří jako ve zpomaleném filmu ještě dlouhou chvíli poté, co míček zapadl do trávy.

Všechny si je jako fotky ukládám do hlavy do speciálního šuplíku a když je mi ouvej, sáhnu si do něj a listuju. A moc děkuju za to, že se tohle album stále rozrůstá a věřím, že brzo jeden šuplík stačit nebude.

Hořehledský dětský golf zažil další přelomový rok. Díky nadšení kolegů Michala, Karla, Jirky, Mirka a Cyrila vznikla další výkonnostní skupina a můžeme se tak dětem zase o dost lépe věnovat. Ti nejlepší začali ve velkém obrážet turnaje České golfové federace a hned z nich vozili umístění na bedně a poháry.  A opět jsme vyhráli (teda Dan) exhibici při Czech Masters, potřetí ze třech účastí!

Odtrénovali jsme stovky hodin, odpálili desetitisíce míčů. Poprvé v historii přesáhl počet mládežníku v Golf Clubu Hořehledy stovku. Řada z nich letos získala zelenou kartu a vstoupí už příští rok do pozice reprezentanta našeho sportovního klubu – čest, zodpovědnost, splněný cíl i sen.

Mnohdy je náročné vyznat se v dětské duši. Za slupkou drsňáka se může schovávat zranitelnost, za dívčí křehkostí tvrdá skořápka odhodlání.  Pro mne nejsou naše dětské tréninky jen o drilu, technice a počtu ran. Jsou o emocích, zážitcích a příbězích. A těch píšeme v Hořehledech každý rok celou kroniku!

Martin Kopčák


IMG_1291
IMG_0661
IMG_0514
IMG_7628