Golf Club Mladé Buky


Golf Club Mladé Buky

Golfový areál v Mladých Bukách začal psát svoji historii v roce 2000, kdy jsme spolu s ostatními nadšenci začali realizovat myšlenku dostat golf do Mladých Buků. Nakonec bylo rozhodnuto začít budovat golfový areál s cílem vytvořit v Mladých Bukách významný a vybavený golfový resort na špičkové úrovni s mimořádnými podmínkami pro místní hráče a golfové hosty.

Výstavba prvních 9 jamek a drivingu následovala v roce 2001-2002. Postupně se dařilo pro golf získávat nejen členy z řad dospělých, ale hlavně se o tento sport začali velmi zajímat děti. ZŠ v Domcích projevila velký zájem o daleko větší aktivitu a proto vzájemné spolupráci vznikla výuka golfu jako vyučujícího předmětu, což bylo poprvé v ČR. V této tradici se nyní pokračuje a náš klub tuto aktiviutu nadále podporuje.

V roce 2009 se tedy otevřel špičkový 4* designový hotel, který svými parametry, vybavením a úrovní služeb je v Krkonoších v absolutní špičce.

Dále bylo v roce 2009 dobudováno dalších 9 jamek na celkových 18/Par 70/ a hřiště tak svým umístěním a úžasnými výhledy z prakticky každé jamky, patří mezi klenoty mezi českými golfovými hřišti. Naše hřiště si pro svůj design a zajímavé řešení jamek najde své příznivce mezi všemi golfisty. Zalíbení a častý pobyt v tomto areálu tak nacházejí nejen sportovní golfisté, ale i rodiny s dětmi.

Mladé Buky 382
542 23 Mladé Buky

http://www.mladebuky.com

Zpráva klubu za rok 2020:

Rok 2020 byl poznamenán mnoha opatřeními, která komplikovala jak výuku ve škole, tak veškeré školní i mimoškolní aktivity mládeže. Víme všichni jak výuka mohla probíhat a jak probíhá nyní. Udělali jsme a děláme maximum pro to, aby děti a jejich rodiče, neztratili zájem o sport, a i v této složité době jsme se snažili vytvořit podmínky pro jejich zdravý rozvoj.

Především velký dík organizátorům projektu, kterým se podařilo, i v tomto období, uspořádat Turnaj škol. Opravdu děkujeme za podporu a snahu stále fungovat. O to víc nás těší, že se naší škole, ZŠ V Domcích Trutnov, podařilo vybojovat vítězství. Byla to velká odměna, jak pro náš klub, pedagogy, kteří projektu věnují spoustu svého času, tak především pro samotné děti. Samozřejmě je to i motivace pokračovat dál v činnosti, která má rozhodně smysl.

Těšíme se na spolupráci v roce 2021 a přejeme hodně úspěchů v další práci.